Kikärtsgryta

  • 2 burkar kikärtor à 400 g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 bit färsk ingefära ca 30 g
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1msk smör
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 burk hela tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • saften från 1 citron
  • ½ tsk salt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 förpackning naanbröd

Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikorna i stora bitar. Skala och riv ingefäran. Fräs lök, paprika, ingefära, kummin och svartpeppar i smör-&rapsolja i en gryta. Rör ner kikärter, koriander, tomater, sambal oelek, citronsaft och salt. Koka upp och låt koka 1-2 min så att allt blir genomvarmt. Servera med mezeyoghurt och bröd.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s