Krämig fiskgryta

4 port

  • 400 gr torskfilé
  • 2-3 morötter
  • 2-3 st salladslökar
  • 1 liten fänkål
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • ca 1 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1-2 tsk maizenaredning
  • 1 burk kräftstjärtar
  • dill
  • citronsaft
  • Potatis

Koka potatis

Skala och hacka grönsakerna, fräs dom mjuka i smör

tillsätt grädde, vatten och fiskbuljong. Låt koka upp och red av med maizena, smaka av och krydda efter smak.

Skär torsken i bitar och låt den koka i såsen ca 5 min, strax innan servering rör i kräftstjärtarna.

Här är en gammal favorit hemma hos oss, receptet kommer från någon matblogg någonstans bättre källhänvisning än så har jag tyvärr inte, men prova gärna receptet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s