Linser med rostade haricots verts

  • 2 äpplen (gärna aroma)
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk hackad färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad, för 4 port)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g haricots verts
  • 2 dl svarta belugalinser
  • 2 dl riven parmesanost
  • flingsalt
  • ev rosmarin kvistar

 

Sätt ugnen på 225°C.

Dela kärna ur och skär äpplena i klyftor.

Rör ihop sambal oelek och rosmarin med olja och salt.

Blanda med äpplen och haricots verts. Häll ut på en bakpappersklädd plåt.

Ställ in i mitten av ugnen 15-20 minuter. Rör om då och då.

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.

Blanda linserna med äpplen och haricots verts. Rör ner osten.

Strö över lite flingsalt och garnera ev med små rosmarinkvistar.

Receptet kommer från Ica.se

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s