Pestobakad torsk med

Potatis puré

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt

Torsk

  • ca 600 g torskfilé
  • 3 msk pesto
  • 150 g fetaost

Sallad

  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 65 g machesallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar

 

Tina torsken om fryst används.

Sätt ugnen på 200°C, endast övervärme.

Potatispuré: Skala och koka potatisen.

Torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form, bred på peston och smula över fetaosten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.

Sallad: Dela tomaterna och blanda dem med sallat, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Potatispuré: Häll av och pressa potatisen med potatispress.

Vispa ihop till en puré med varm mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.

Servera torsken med potatispuré och sallad.

Källa: ica.se

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s