Paella med kyckling och chorizo

  • 4 port avorioris
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 zucchini
  • 3 chorizo
  • 400 g kyckling av innerfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl hönsbuljong
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g bladspenat
  1. oka riset enlig anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöken. Hacka timjan fint. Skär zucchinin i tärningar. Skiva chorizon.
  3. Stek kycklingen i olivoljan, tillsätt lök, vitlök, timjan, zucchini och korv, stek ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och koka sakta några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Dela tomaterna i halvor.
  4. Vänd ner riset, spenaten och tomaterna i kycklingfräset.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s